POLITYKA PRYWATNOŚCI serwisu kbhandlowa.com
1314
page-template-default,page,page-id-1314,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU

1. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

Dane osobowe przekazywane nam przez klientów są przetwarzane przez:

 

lg_kb2015_45x45_png

 

 

KB Firma Handlowa Bogusław Krogulski

z siedzibą w Łodzi, ul. Antoniego Mackiewicza 37

 

Powierzone nam dane osobowe są wykorzystywane są w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez użytkownika zezwolenia lub na podstawie innych ustawowych przesłanek legalizujących przetwarzanie danych, zgodnie z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

 

Właściciel serwisu nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika, lub też na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań. Dopuszcza się udzielenie informacji na temat danych współpracującym z nami serwisom internetowym czy agencjom reklamowym w postaci opracowania zbiorczego lub ogólnego zestawienia statystycznego. Zestawienia takie dotyczą głównie oglądalności naszych serwisów i nie zawierają danych pozwalających na identyfikację poszczególnych użytkowników.

 

2. POLITYKA PRYWATNOŚCI

W związku z udostępnianiem zawartości serwisów internetowych stosujemy tzw. cookies, tj. informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego, może także używać innych technologii o funkcjach podobnych lub tożsamych z cookies.

 

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron serwisów internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości

 

W ramach naszego serwisu internetowego możemy stosować następujące rodzaje plików cookies:

  • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu
  • pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu

 

Podobnie jak większość wydawców serwisów internetowych, zbieramy informacje dotyczące korzystania z naszego serwisu internetowego przez użytkowników oraz ich adresów IP na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych, związanych z administracją serwerów naszych serwisów internetowych, jak również w celach statystycznych, przy analizie demograficznej użytkowników. Stosownie do zapisu art. 18 ust. 6 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz innych obowiązujących przepisów prawa, możemy zostać zobowiązani do wydania informacji, w tym w szczególności numeru IP komputera, zawartych w logach dostępowych na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

 

KB Firma Handlowa Bogusław Krogulski właściciel serwisu kbhandlowa.com zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

 

Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: KB Firma Handlowa Bogusław Krogulski nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/ użytkowników swoich serwisów i sklepów.

 

Jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, prosimy o nie korzystanie z żadnych serwisów, których właścicielem jest KB Firma Handlowa Bogusław Krogulski.